www.ess.fi/  Jessillä on asiaa

Turvallinen koulutie

"- Nyt tuli mutkia matkaan, sanoi pieni hätääntynyt ääni puhelimessa. Lapseni soitti - hän oli matkalla koulusta iltapäiväkerhoon, mutta nyt se yksi ainoa kadunylitys tuntui lapsesta ylivoimaisen vaaralliselta. Lapsi kertoi, että tiellä on isoja koneita ja koneiden takaa ei näe kunnolla, tuleeko tiellä autoja
Kadulla on tehty asvaltointitöitä ja koneet oli ilmeisesti jätetty toviksi parkkiin kadun reunaan niin kuin oikein pitääkin. Mutta pieneltä, alle puolentoista metrin mittaiselta lapselta koneet kuitenkin peittivät kaiken näkyvyyden tielle. Ja keskelle tietähän ei voi mennä kurkkimaan ja kokeilemaan onneaan, tuleeko autoja vai ei.
Hieman ihmettelenkin, miksi asvaltointityö ajoitetaan juuri koulun kohdalle samaan aikaan koulun alun kanssa? Ehkä ensi kerralla tästä asiasta vastaavat ovat viisaampia.
Lapseni pääsi turvallisesti iltapäiväkerhoon, mutta vanhemman sydän on huolesta syrjällään. Yritetään aikuiset muistaa, että lasten maailman on pieni ja yksinään liikenteessä selviytyminen jännittävää. Annetaan lapsille näkyvyyttä ja tehdään koulutie turvalliseksi."

Etelä-Suomen Sanomat / Jessillä on asiaa